fredag 11. oktober 2013

Bedre med system i rotet - enn rot i systemet!


Rotehode eller petimeter?

Jeg er vel ingen av delene, håper jeg? Heller en salig blanding!? Liker godt å ha det greit rundt meg, men kan også overleve med litt rot. :)

Et viktig unntak er med broderigarnene mine! Brukte en del tid på å få garnrester tvunnet opp, men du så kjekt det er nå i ettertid. Startet med en slik eske, og det ble kjapt til to. Den minste esken kjøpte jeg i London i fjor.

Etter en del restegarn siste året, (HURRA - jeg har fullført en god del!)  har de to store blitt fulle og det var trangt om plassen for nye som kom til. Så da jeg etter litt intens deltakelse hos www.panel.no kunne hente ut opptjente poeng, valgte jeg (etter først å ha donert en sum til SOS Barnebyer) også et supergavekort hos Panduro. Resultatet ble en tredje, stor eske, en stor stoffsaks, en halvmeter AIDA-stoff, og litt småtterier!! Plutselig ble det interessant å svare på alle mailene som dukker opp flere ganger i måneden med rare spørsmål... ;)

Har sagt det før: Jeg trenger bare tid, og kanskje litt AIDA-stoffer, i mange år fremover. :)


Messy or control freak?

Sure, I like it tidy, but can live with some clutter around me. But when it comes to my leftover yarn, I'm a bit of a freak. I've now got three large boxes to store them in, thanks to a gift-certificate I got from answering questions by some polls. :)

As I've said before: All I need is time and some extra fabrics... :)

Tidlig krøkes som god krok skal bli...

En syglad tante lar ikke sjansen gå fra seg, når en liten gutt sier at han har lyst å sy også. Da er det bare å finne et motiv som kan inspirere og sette i gang. :)

Dyp konsentrasjon hos oss begge.
Vel, når sant skal sies, så holder det at han drar i trådene på fremsiden og ned i neste hull, etter at tante har gjort det samme fra undersiden... Men, tror det er litt kjekt også.

Samtidig merker jeg at han lærer noe fra gang til gang, på grunn av små kommentarer underveis; "Den skal ned på skrå!" og "Hold i tråden, så den ikke går av nålen!"

At det ble en ugle denne gang har en enkel forklaring: Farmor liker ugler!!! Tykt garn og store huller gjør dette til et barnevennlig arbeid.

Så er spørsmålet: Kan vi klare å få det ferdig til jul? Får bli en del overnattinger hos tante fremover, tror jeg, og han har allerede planer om at den neste skal være hele TO netter... Da har vi tid til brodering OG fjelltur, nemlig! ;)


HOOT-HOOT


My nephew has taken inspiration from me, and wants to learn how to do cross stitch. I bought this owl-kit suited for kids, because one of his grandmothers loves owls.

We are working as a team, with him pulling the thread on top and me working on the back. :)

Hopefully it can be a gift this Christmas?!?

TUSAL - oktober

En måned er gått, og mitt ORT-glass har fått mye mer rester!! HURRA!

De aller fleste er fra juleduken, men en del er fra mitt nå ferdige(!) "on-the-go"-arbeid: Kiri the Cat. (Har bare tatt meg fem måneder...) Gøy å oppdage at restene herfra også tilfører farge. Vel, "avklippet" er mer riktig å si, for de fulle lengdene havner i garnboksene mine.

Noe er fra mitt nye "on-the-go"-arbeid: Christmas Cottage fra Bucilla. (Nr. 33819) Startet på dette i dårlig belysning på hytten sist helg, så håper jeg har talt riktig... Broderes på 18-count AIDA, noe som er mye tettere enn hva jeg har jobbet med til nå. :)

I tillegg er det litt restegarn fra broderiet jeg hjelper nevøen med. Se her for eget innlegg!


My TUSAL for October 

The jar is filling up! And please know, that these are only my clippings, because the leftover strands go in my stash... :)

What's in here?
1. ORTs from the tablecloth.
2. Finally finished my Kiri the Cat, and moved on to the Christmas Cottage. Both are "on-the-go" kits, and yes, I save the clippings!! :)
3. ORTs from the owl I'm sewing with my nephew.



Jeg har plassert min blogg på Laksevåg i Bloggurat!