fredag 29. november 2013

Egen-reklame!

Etter å ha laget nøkkelhank til 3.premie på give-away'en, fant jeg ut at jeg hadde lyst til å lage noe til meg selv.

Jeg pleide å abonnere på to broderiblader, og kunne ikke unngå å se alle QR-kodene som dukket opp der, i tillegg til mange andre steder. Skal innrømmes at jeg i starten ikke skjønte hva de var og enda mindre hva de skulle brukes til...

Så oppdaget jeg at nevøen brukte sin mors mobiltelefon til å "lese" slike koder, og at han da enten fikk frem et gøyalt bilde av Knerten eller kom til en nettside for barn. :)

Vel, når jeg fikk en mobil med riktig app installert, så testet jeg litt, og kom til slutt over nettstedet Kaywa.com. Der har de en side hvor du kan få laget din egen kode, og det gjorde jeg!

Den ble skrevet ut fra nettet, før jeg overførte den til et ruteark, slik at jeg fikk et mønster for brodering. Fant så en nøkkelhank fra "samlingen" min, regnet ut hvilken type aida jeg måtte bruke for å få alt med, og satte i gang.

Spenningen var stor etter hvert som jeg nærmet meg ferdig: Ville koden virke når broderiet ble montert i hengeren?

Nå er det lett for folk jeg møter å finne bloggen min, i hvert fall om de har en app som leser QR-koder... ;)


Publicity-stunt

I wanted to make something for myself, and I decided it would have to be a keychain. Found a site online that allows you to generate a QR-code with links to a chosen site. Of course I made one for my blog.

Transferring the code to paper and aida was a quick process. The same with the embroidering. What was thrilling, was not knowing if the code would work in the end. Thankfully it did! :)

Beni

søndag 17. november 2013

Gevinstoverrekking

Jeg elsker å glede andre. Så å få levert gevinstene til vinnerne etter GIVE-AWAY'en min, var både spennende og en stor glede. Men, det skulle vise seg at å få overrakt dem ble en mer tidkrevende sak enn jeg hadde trodd på forhånd.

2. og 3. premie-vinnerne svarte raskt. Men med 1.premien tok det lang tid før jeg fikk kontakt... :(

3. premien ble først overrakt, etter at jeg hadde fått ønske om motiv til nøkkelhanken. Gjort unna på en kveld, etter litt "fri-design" først... Det er alltid gøy å teste ut slike smådesign!

2. premien ble overrakt i lokalene til Glederommet i Ytre-Arna. Vi hadde en meget hyggelig formiddagsstund, med te og Fractal-tegning. - Et besøk dit kan absolutt anbefales!!! Sjekk nettsiden for detaljer. :)

To av vinnerne hadde nå fått sine gevinster. Men toppgevinsten ble liggende... Alt jeg hadde var en kommentar på bloggen min. Jeg startet en chat på engelsk med vedkommende via Google+, og håpte på svar. -- Hvorfor tok jeg ikke spansk valgfag på videregående? ;)

Etter noe som virket som en evighet (to uker), fikk jeg endelig svar. Og jeg fikk en adresse å sende pakken til i Ecuador. :)

Nå er ikke postvesenet i Ecuador det samme som vårt Posten Norge, så slet litt med hvordan adressen faktisk skulle skrives på pakken. Etter litt søk på nettet endte jeg opp med en form for mal, og fikk samtidig notert at et telefonnummer til vedkommende kunne være lurt å ta med. Så, tilbake til chat-en! Og da ble det faktisk live-chat mellom Ecuador og Norge. :D

Jeg vet at pakken er kommet til byen hun bor i, men er usikker på om hun har fått hentet den ut fra postkontoret enda. Har til og med sendt bilde av pakken for å gjøre det mulig for henne... - Jeg krysser fingrene!! :)

Håper neste give-away blir like spennende og interessant!! ;)


Prizes to winners!

I love to make others happy, so handing out my prizes after the Give-away was something I really looked forward to.

3.prize: Made in a night, after the winner presented her wishes for the key-hanger.
2.prize: A joyous day with a friend making a fractal-drawing.
1.prize: Took some time, but hopefully my winner has been able to retrieve the parcel from the post-office in Ecuador by now?! :)

Wishing that my next give-away will be just as thrilling and interesting!! ;)

Beni

TUSAL og ORT-oppdatering november


Uff! Er det allerede gått en måned?

TUSAL-oppdateringen for denne måneden skulle egentlig vært lagt ut søndag 3.november. Skal jeg være ærlig, så orket jeg ikke da... :(


Jeg var skikkelig giret sist gang, men denne måneden har jeg hatt fokus litt andre plasser enn på håndarbeid. Jobb, familie, venner, sykdom (egen og andres), med mer. Samtidig har PCen tidvis levd sitt eget liv...

Så selv om juleduken nå ligger rett ved siden av meg i sofaen, har tiltakslysten vært liten. Men, rett skal være rett; jeg har gjort litt småting inn i mellom!!! :) 

Mitt "to-go"-broderi har fått noen flere kryss i seg, og jeg har laget noen nøkkelhanker. Samtidig har det vært flere chat-prater mot sydvestligere breddegrader. (Sjekk ut mine to neste innlegg om du ble nysgjerrig!)

For dem som ikke alt har fått det med seg: Det ble satt to rekorder natt til 2.november. Norsk rekord i "fra sau til genser" og verdensrekord i "sakte-TV" om strikking! Jeg fulgte med fra ca 19:50 på kvelden til 06:10 om morgenen. Da var øynene som streker, og mitt nye strikkeprosjekt lagt til side... 


Ble nemlig inspirert til å strikke meg nye sokker. Tror jeg startet (og rakk opp igjen) minst tre ganger før jeg var fornøyd med bråtet. Oppskriften fant jeg på en pakke Gjesdal Raggegarn for mange år siden. - Nå er sokk 1 ferdig og nr. 2 på god vei. :)



TUSAL-update
Slow progress this last month. Not much in my ORT-jar. Seems I may have misplaced my stiching-bug?! :(

Have made some crosses on my "to-go"-kit and on some keyhangers. And I've been chatting with the winner of my give-away. Check out my next two posts for details. :)

Norway set two records Friday/Saturday 1.-2. November. "From sheep to sweater" in 8:35:23, and also a 13hour slow-TV-show (without comercial-breaks!) I spent 10 of those hours knitting. Started on a pair of socks for myself.

Beni